Politika privatnosti Teledoc APP

Politika privatnosti Teledoc APP

sadržaj

1) Pravne informacije u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka

2) Obrada podataka pomoću aplikacije myTeleDoc (u daljnjem tekstu APP)

3) Kontaktirajte Teledoc

4) Šifriranje

5) Obrana od zahtjeva

6) Prava ispitanika

7) Prijenos podataka / Prijenos podataka

8) Praćenje unutar aplikacije

9) SSL enkripcija

10) Izmjene ili dopune

1) Pravne informacije u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka

a) Podaci prema čl. 13 GDPR

Ovom izjavom o zaštiti podataka TELEDOC želi obavijestiti korisnike aplikacije myTeleDoc APP (korisnike) o vrsti, opsegu i namjeni osobnih podataka koji se obrađuju

Izrazi koji se koriste u ovoj deklaraciji temelje se na definicijama iz čl. 4. Opće uredbe EU-a o zaštiti podataka (GDPR).

b) Odgovorni prema čl. 24 DSGVO

Teledoc Holding GmbH (u daljnjem tekstu “TELEDOC”, “mi” ili “odgovorna osoba”)

Absberggasse 31/10

1010 Beč

c) Službenik za zaštitu podataka u skladu s čl. 37 ff GDPR

TELEDOC je privatna tvrtka. Kako bismo zaštitili Vaše podatke, imenovali smo sljedećeg službenika za zaštitu podataka:

gosp. Ronald Kopeky

KOMDAT data protection GmbH

Linzerstrasse 74

4614 Marchtrenk

Telefon: +43 / 7243/54300

www.komdat.at

datenschutz@komdat.at

2) Obrada podataka pomoću aplikacije myTeleDoc (u daljnjem tekstu APP)

APP obrađuje opsežne osobne podatke. Ovaj odjeljak objašnjava svrhe, rokove i pravne osnove.

Prihvaćate i suglasni ste da Teledoc, ako se pružaju telemedicinske usluge, pruža samo tehničku infrastrukturu i ne pruža nikakve medicinske usluge. Odnos liječenja odvija se isključivo između Vas i liječnika ili ambulante. Odgovornost za obrađene osobne podatke snosite isključivo vi i liječnički liječnik ili ambulanta.

Osim očitih osobnih podataka, podaci o korištenju (IP adresa, podaci za prijavu, podaci o operativnom sustavu, podaci o datumu i vremenu, jezik, podaci o korištenom uređaju, podaci o vezi) obrađuju se u pozadini. Instaliranjem APP-a potvrđujete da nije moguće koristiti APP bez ovih podataka o korištenju.

Nadalje, Teledoc obrađuje podatke o korištenju naših usluga, kao što su informacije o terminima, trajanju liječenja, liječenju ili klinici i vremenu čekanja.

a)         Registracija

Prilikom registracije potrebno je navesti sljedeće podatke.

•             Ime i prezime

•             Datum rođenja

•             Spol

•             Adresa e-pošte

•             Osobna lozinka

Na adresu e-pošte navedenu tijekom procesa registracije bit će poslan kontrolni kod. Ovo se mora unijeti u APP za potvrdu. Vaš račun će tada biti otključan i aktiviran.

b)         Upravljajte profilom

Imate mogućnost samostalnog upravljanja osobnim profilom. U njega možete unijeti dodatne osobne podatke kao npr

• Adresa

• Grad

• Država

a također i medicinski detalji poput

• Alergije

• Već postojeća bolest

• Nositelji naočala

• Pušači

• Dijabetes

• i druge dodatne informacije

depozit.

Sve informacije obrađene u sklopu funkcije “Pogledaj profil” Teledoc obrađuje i pohranjuje za vrijeme trajanja računa. Pokazujemo

da se opisane informacije također mogu prenijeti liječniku ili ambulanti i obraditi ih. Svojim odobrenjem neopozivo potvrđujete da se rokovi zadržavanja temelje na zakonskim propisima zemlje u kojoj se liječenje odvijalo i Teledoc nema utjecaja na to.

Vaši će se podaci obrađivati na temelju vašeg izričenog pristanka u skladu s člankom 6. stavkom 1. (a) GDPR-a i ispunjenjem ugovora u skladu s člankom 6. stavkom 1. (b) GDPR-a.

c)          Rezervirajte termin

Pomoću funkcije “Rezervacija termina” možete unijeti osobne bilješke i priložiti dokumente. Napominjemo da daljnji osobni podaci kao i osobni podaci posebnih kategorija u smislu čl. 9. st. Ovdje se može obraditi 1 DSGVO. Prihvaćate i slažete se da Teledoc ne preuzima nikakvu odgovornost za ove podatke, obeštećujete i smatrate Teledoc bezopasnim u slučaju bilo kakvih potraživanja. Zbog šifriranog prijenosa podataka i šifrirane pohrane, Teledoc nikada nema pristup tim informacijama.

Sve informacije obrađene u sklopu funkcije “Rezerviraj termin” obrađuju se i Teledoc ih mora pohraniti 7 godina od posljednje interakcije. Podaci se tada automatski brišu u skladu sa zakonom. Napominjemo da će opisane informacije također biti proslijeđene liječniku ili klinici koji Vas liječe i oni će ih obraditi. Svojim odobrenjem neopozivo potvrđujete da su rokovi zadržavanja temeljeni na zakonskim propisima zemlje u kojoj se tretman odvijao i Teledoc na to nema utjecaja.

Vaši će se podaci obrađivati na temelju vašeg izričenog pristanka u skladu s člankom 6. stavkom 1. (a) GDPR-a i ispunjenjem ugovora u skladu s člankom 6. stavkom 1. (b) GDPR-a.

e) Brza podrška 24/7

S funkcijom “Nazovi obiteljskog liječnika / brza podrška 24/7” bit ćete povezani s liječnikom nakon što odaberete svoju Teledoc ordinaciju. U kontekstu ove glasovne komunikacije, daljnji osobni podaci kao i osobni podaci posebnih kategorija u smislu čl. 9. st. 1 DSGVO se može obraditi. Prihvaćate i slažete se da Teledoc ne preuzima nikakvu odgovornost za ove informacije, kao i da nadoknađujete i smatrate Teledoc bezopasnim u slučaju bilo kakvih potraživanja. Zbog šifriranog prijenosa podataka i šifrirane pohrane, Teledoc kao tvrtka i njegovi zaposlenici nikada nemaju pristup ovim informacijama.

Sve informacije obrađene u sklopu funkcije „Nazovi obiteljskog liječnika/brza podrška 24/7” obrađuju se i Teledoc ih mora pohraniti 7 godina od posljednje interakcije. Podaci se tada automatski brišu u skladu sa zakonom. Napominjemo da će opisane informacije također biti proslijeđene liječniku ili klinici koji Vas liječe i oni će ih obraditi. Svojim neopozivim odobrenjem potvrđujete da su rokovi zadržavanja temeljeni na zakonskim propisima zemlje u kojoj se tretman odvijao i Teledoc nema utjecaja na to.

Obrada ovih podataka odvija se na temelju vašeg izričenog pristanka u skladu s člankom 6. stavkom 1. (a) GDPR-a i ispunjenjem ugovora u skladu s člankom 6. stavkom 1. (b) GDPR-a.

e) Posjeti i dokumenti

Ovdje možete vidjeti obavljene pozive i povijesne posjete. Osim toga, možete sami upravljati prenesenim informacijama.

Ako se učitaju daljnji podaci, potvrđujete i slažete se da Teledoc ne preuzima nikakvu odgovornost za ove informacije te nadoknađujete štetu i držite Teledoc bezopasnim u slučaju bilo kakvih potraživanja. Zbog šifriranog prijenosa podataka i šifrirane pohrane, Teledoc nikada nema pristup tim informacijama.

Sve informacije koje se učitaju bit će obrađene i Teledoc ih mora pohraniti 7 godina od posljednje interakcije. Podaci se tada automatski brišu u skladu sa zakonom. Napominjemo da će opisane informacije također biti proslijeđene liječniku ili klinici koji Vas liječe i oni će ih obraditi. S suglasnošću i neopozivom potvrđujete da su rokovi zadržavanja temeljeni na zakonskim propisima zemlje u kojoj se liječenje odvijalo i Teledoc nema utjecaja na to.

Obrada ovih podataka odvija se na temelju vašeg izričenog pristanka u skladu s člankom 6. stavkom 1. (a) GDPR-a i ispunjenjem ugovora u skladu s člankom 6. stavkom 1. (b) GDPR-a.

3) Kontaktirajte Teledoc

prijedloge i zahtjeve Teledocu možete slati e-mailom.

Prihvaćate da će Teledoc obraditi prenesene informacije u svrhu obrade ili odgovaranja na vaš zahtjev.

Obrada se odvija na temelju vašeg pristanka u skladu s člankom 6. stavkom 1. slovom a GDPR-a i našim legitimnim interesima u skladu s člankom 6. stavkom 1. slovom f GDPR-a. Sve poslane informacije Teledoc će izbrisati u skladu sa zakonom nakon isteka primjenjivih zakonskih razdoblja čuvanja.

4) Šifriranje

Svi podaci pohranjeni u zdravstvenom kartonu opsežno su šifrirani (AES-256) kako na razini poslužitelja tako i na razini baze podataka i zaštićeni su od pristupa i pregleda od strane neovlaštenih osoba.

5) Obrana od zahtjeva

Teledoc također može obraditi vaše osobne podatke ako je to potrebno za ispunjenje zakonske obveze u skladu s člankom 6. stavkom 1. (c) GDPR-a ili u skladu s člankom 9. stavkom 2. (f) GDPR-a za utvrđivanje, ostvarivanje ili obranu pravnih zahtjeva ili u slučaju tužbe na sudu.

6) Prava ispitanika

Imate sveobuhvatna prava prema Općoj uredbi o zaštiti podataka, kao što su:

• Pravo na informacije (članak 15. GDPR-a)

• Pravo na ispravak (članak 16. GDPR-a)

• Pravo na brisanje (čl. 17 GDPR)

• Pravo na ograničenje obrade (članak 18. GDPR-a)

• Pravo na prenosivost podataka (čl. 20 GDPR)

• Pravo na prigovor (čl. 21 GDPR)

• Pravo na povlačenje privole (čl. 7. st. 3. GDPR-a)

• Pravo na žalbu (čl. 77 GDPR)

Za ostvarivanje svojih prava obratite se

• putem e-pošte na: datenschutz@teledoc.global *

* Molimo priložite službenu kopiju svoje osobne iskaznice.

Ne možemo obraditi zahtjeve za subjekte podataka bez prethodne uspješne identifikacije. Stoga vas molimo da u skladu s tim podržite proces identifikacije.

Ako zaključite da se obradom vaših podataka krše propisi o zaštiti podataka ili su vam na bilo koji način povrijeđena prava na zaštitu podataka, možete se žaliti nadzornom tijelu. U Austriji je to tijelo za zaštitu podataka, Wickenburggasse 8, 1080 Beč. Izvan Austrije, to je nadležno tijelo za zaštitu podataka.

7) Prijenos podataka / Prijenos podataka

a) Prijenos podataka trećim stranama

Vaši osobni podaci neće se prosljeđivati trećim stranama u svrhe osim onih navedenih u nastavku.

Vaše osobne podatke prosljeđujemo trećim stranama samo ako:

• Dali ste svoju izričitu suglasnost u skladu s člankom 6. stavkom 1. slovom a GDPR-a,

• Objavljivanje u skladu s čl. 6 (1) (f) GDPR je neophodan za zaštitu operativnih interesa i za utvrđivanje, ostvarivanje ili obranu pravnih zahtjeva i nema razloga za pretpostavku da imate prevashodni legitimni interes da ne otkrijete svoje podatke,

• U slučaju da postoji zakonska obveza otkrivanja prema članku 6. stavku 1. točki c GDPR-a, i

• To je zakonski dopušteno i potrebno za obradu ugovornih odnosa s vama u skladu s člankom 6 (1) (b) GDPR-a.

Voditelj obrade može podijeliti vaše osobne podatke s dobavljačima koji obavljaju usluge u naše ime u skladu s našim uputama.

Voditelj obrade također može podijeliti vaše osobne podatke s našim povezanim tvrtkama i partnerima.

Osim toga, voditelj obrade može otkriti vaše osobne podatke ako to od nas zahtijeva zakon, propis ili regulatorno tijelo, ili ako smatramo da je otkrivanje potrebno ili prikladno za sprječavanje fizičke štete ili financijskog gubitka.

Voditelj obrade zadržava pravo prenositi osobne podatke koje imamo o vama ako prodamo ili prenesemo cijeli ili dio našeg poslovanja ili imovine (uključujući slučaj reorganizacije, raspuštanja ili likvidacije).

b) prijenos podataka

Voditelj obrade također može prenijeti vaše osobne podatke u zemlje izvan zemlje u kojoj su podaci izvorno prikupljeni. Te zemlje možda nemaju iste zakone o zaštiti podataka kao zemlja u kojoj ste izvorno dostavili osobne podatke. Ako prenesemo vaše podatke u druge zemlje, zaštitit ćemo te podatke kako je opisano u ovim Pravilima o privatnosti i takvi prijenosi će biti regulirani primjenjivim zakonom.

Zemlje u koje prenosimo osobne podatke nalaze se

• unutar Europske unije odn

• izvan Europske unije

Ako prenosimo osobne podatke iz Europske unije u zemlje ili međunarodne organizacije izvan Europske unije, prijenos se odvija temeljem odgovarajuće odluke Europske komisije.

U nedostatku takvih, prijenos se odvija na temelju drugih legitimnih razloga kao što su postojanje pravno obvezujuće i provedive isprave između tijela ili javnih tijela, obvezujuća interna pravila tvrtke, standardne klauzule o zaštiti podataka i odobreni ili certificirani kodeksi ponašanja.

U iznimnim slučajevima podaci se mogu prenositi i temeljem čl. 49 GDPR:

• Članak 49. (1) (a) GDPR-a

ispitanik je izričito pristao na predloženi prijenos podataka nakon što je obaviješten o mogućim rizicima za njega takvog prijenosa podataka bez postojanja odluke o primjerenosti i bez odgovarajućih jamstava,

• Članak 49. (1) (b) GDPR-a

prijenos je nužan za izvršenje ugovora između ispitanika i odgovorne osobe ili odgovorne za provedbu predugovornih mjera na zahtjev ispitanika,

• Članak 49. (1) (c) GDPR

prijenos je nužan za sklapanje ili ispunjenje ugovora koji je u interesu dotične osobe sklopila odgovorna osoba s drugom fizičkom ili pravnom osobom.

8) Praćenje unutar aplikacije

APP koristi praćenje u aplikaciji za prikupljanje podataka za analizu proizvoda i marketinške svrhe. Ovo prikupljanje podataka temelji se na dodatnom pristanku korisnika.

Kao uslugu koriste se sljedeći proizvodi:

a) amplituda

Amplitude, usluga analize koju pruža Amplitude Inc. (631 Howard St 5th floor, San Francisco, CA 94105, SAD), koristi se za analizu ponašanja korisnika. U tu svrhu, aplikacija Teledoc prenosi anonimne informacije o vašem korištenju na poslužitelj Amplitude. Ne postoji prijenos podataka koji omogućuje donošenje zaključaka o pojedinom korisniku.

Pravna osnova za prijenos je vaš pristanak u skladu s člankom 6 (1) (a) GDPR-a. Svoj pristanak za praćenje možete opozvati u bilo kojem trenutku u postavkama aplikacije.

b) Google Analytics

Ova web stranica koristi Google Analytics, uslugu web analize koju pruža Google Inc. (u daljnjem tekstu: Google). Google Analytics koristi takozvane „kolačiće“, odnosno tekstualne datoteke koje se pohranjuju na Vašem računalu i koje omogućuju analizu Vašeg korištenja web stranice. Podaci koje generira kolačić o vašoj upotrebi ove web stranice obično se prenose na Googleov poslužitelj u SAD-u i tamo pohranjuju. Međutim, zbog aktivacije IP anonimizacije na ovoj web stranici, Google će unaprijed skratiti vašu IP adresu unutar država članica Europske unije ili u drugim državama ugovornicama Sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru. Samo u iznimnim slučajevima puna IP adresa bit će poslana na Google poslužitelj u SAD-u i tamo skraćena. U ime operatera ove web stranice, Google će koristiti ove informacije za procjenu vaše upotrebe web stranice, sastavljanje izvješća o aktivnostima web stranice i pružanje drugih usluga povezanih s aktivnostima web stranice i korištenjem interneta. IP adresa koju vaš preglednik prenosi kao dio Google Analytics neće se spojiti s drugim Google podacima.

Možete spriječiti pohranu kolačića tako da u skladu s tim postavite softver svog preglednika; međutim, želimo vam istaknuti da u ovom slučaju možete, ako je primjenjivo, ne koristiti sve funkcije ove web stranice u cijelosti. Također možete spriječiti Google da prikuplja podatke koje generira kolačić i koji se odnose na vašu upotrebu web-mjesta (uključujući vašu IP adresu) i da Google obrađuje te podatke preuzimanjem dodatka preglednika dostupnog na sljedećoj poveznici i instalacijom: Preglednik dodatak za onemogućavanje Google Analyticsa.

Prikupljeni podaci obrađuju se na temelju vašeg pristanka u skladu s člankom 6 (1) (a) GDPR-a.

Ime: _ga

Svrha: analytics.js prema zadanim postavkama koristi kolačić _ga za spremanje korisničkog ID-a. U osnovi, služi za razlikovanje posjetitelja web stranice.

Rok valjanosti: nakon 2 godine

Ime: _gid

Svrha: Kolačić se također koristi za razlikovanje posjetitelja web stranice

Rok valjanosti: nakon 24 sata

Naziv: _gat_gtag_UA_ <property-id>

vrijednost: 1

Svrha: Koristi se za smanjenje stope zahtjeva. Ako se Google Analytics pruža putem Google upravitelja oznaka, ovaj kolačić dobiva naziv _dc_gtm_ <property-id>.

Rok valjanosti: nakon 1 minute

Naziv: AMP_TOKEN

Vrijednost: nema informacija

Svrha: Kolačić ima token koji se može koristiti za dohvaćanje korisničkog ID-a iz usluge AMP Client ID. Druge moguće vrijednosti ukazuju na odustajanje, zahtjev ili pogrešku.

Rok valjanosti: nakon 30 sekundi do godinu dana

Ime: __utma

Svrha: Ovaj kolačić se može koristiti za praćenje vašeg ponašanja na web stranici i mjerenje izvedbe. Kolačić se ažurira svaki put kada se podaci pošalju u Google Analytics.

Rok valjanosti: nakon 2 godine

Naziv: __utmt

vrijednost: 1

Svrha: Poput _gat_gtag_UA_ <property-id>, kolačić se koristi za smanjenje stope zahtjeva.

Rok valjanosti: nakon 10 minuta

Ime: __utmb

Svrha: Ovaj kolačić se koristi za određivanje novih sesija. Ažurira se svaki put kada se novi podaci ili informacije pošalju u Google Analytics.

Rok valjanosti: nakon 30 minuta

Naziv: __utmc

Svrha: Ovaj kolačić se koristi za postavljanje novih sesija za ponovne posjetitelje. Ovo je kolačić sesije i pohranjuje se samo dok ne zatvorite preglednik.

Datum isteka: Nakon zatvaranja preglednika

Ime: __utmz

Vrijednost: m | utmccn = (preporuka) | utmcmd = preporuka | utmcct = /

Svrha: Kolačić se koristi za identifikaciju izvora prometa na našoj web stranici. To znači da se kolačići pohranjuju s mjesta na kojem ste bili preusmjereni na našu web stranicu. To može biti druga stranica ili oglas.

Rok valjanosti: nakon 6 mjeseci

Naziv: __utmv

Vrijednost: nije navedena

Svrha: Kolačić se koristi za pohranu korisnički definiranih podataka. Uvijek se ažurira kada se podaci šalju u Google Analytics.

Rok valjanosti: nakon 2 godine

c) Facebook pikseli

Na našoj web stranici koristimo Facebook piksel s Facebooka. Za to smo implementirali kod na našoj web stranici. Facebook piksel je isječak JavaScript koda koji učitava kolekciju funkcija koje Facebook može koristiti za praćenje vaših radnji korisnika ako ste došli na našu web stranicu putem Facebook oglasa. Na primjer, kada kupite proizvod na našoj web stranici, Facebook piksel se pokreće i pohranjuje vaše radnje na našoj web stranici u jednom ili više kolačića. Ovi kolačići omogućuju Facebooku da usporedi vaše korisničke podatke (korisničke podatke kao što su IP adresa, korisnički ID) s podacima na vašem Facebook računu. Zatim Facebook ponovno briše ove podatke. Prikupljeni podaci su anonimni i ne možemo ih pregledavati te se mogu koristiti samo u kontekstu postavljanja oglasa. Ako ste i sami korisnik Facebooka i prijavljeni ste, vaš posjet našoj web stranici automatski će biti dodijeljen vašem Facebook korisničkom računu.

Naše usluge i proizvode želimo pokazati samo onim ljudima koji su za njih stvarno zainteresirani. Uz pomoć Facebook piksela naše mjere oglašavanja mogu se bolje prilagoditi vašim željama i interesima. Na taj način će korisnici Facebooka (ako su dopustili personalizirano oglašavanje) vidjeti odgovarajuće oglašavanje. Nadalje, Facebook koristi prikupljene podatke za potrebe analize i vlastite reklame.

Prikupljeni podaci obrađuju se na temelju vašeg pristanka u skladu s člankom 6 (1) (a) GDPR-a.

Ime: _fbp

Svrha: Facebook koristi ovaj kolačić za prikaz reklamnih proizvoda.

Rok valjanosti: nakon 3 mjeseca

Naziv: fr

Svrha: Ovaj kolačić se koristi kako bi se osiguralo da Facebook piksel ispravno radi.

Rok valjanosti: nakon 3 mjeseca

Ime: comment_author_xxxxxx

Vrijednost: Ime autora

Svrha: Ovaj kolačić pohranjuje tekst i ime korisnika koji, na primjer, ostavi komentar.

Rok valjanosti: nakon 12 mjeseci

Ime: comment_author_url_xxxxx

Svrha: Ovaj kolačić pohranjuje URL web stranice koju korisnik unese u tekstualno polje na našoj web stranici.

Rok valjanosti: nakon 12 mjeseci

Ime: comment_author_email_xxxxx

Vrijednost: adresa e-pošte autora

Svrha: Ovaj kolačić sprema e-mail adresu korisnika ako ju je objavio na web stranici.

Rok valjanosti: nakon 12 mjeseci

Ako ste prijavljeni na Facebook, možete sami promijeniti svoje postavke za oglase na https://www.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen. Ako niste korisnik Facebooka, općenito možete upravljati svojim online oglašavanjem temeljenim na upotrebi na http://www.youronlinechoices.com/de/praferenzmanagement/. Tu imate mogućnost deaktiviranja ili aktiviranja pružatelja usluga.

Ako želite saznati više o Facebookovoj politici privatnosti, preporučujemo vlastitu politiku privatnosti tvrtke na https://www.facebook.com/policy.php.

9) SSL enkripcija

Kako bismo zaštitili sigurnost vaših podataka tijekom prijenosa, koristimo najsuvremenije metode enkripcije ( npr . SSL) putem HTTPS-a. Šifriranu vezu možete prepoznati po nizu znakova “https: //” i simbolu zaključavanja u retku preglednika

10) Izmjene ili dopune

Teledoc zadržava pravo izmjene ili dopune informativnog sadržaja u bilo koje vrijeme i bez prethodne obavijesti. Ako dijelovi ili pojedinačne formulacije ovog teksta ne odgovaraju, ali više ili ne odgovaraju u potpunosti mjerodavnoj pravnoj situaciji, sadržaj i valjanost preostalih dijelova dokumenta ostaju nepromijenjeni.

Status 04/2022